Haberler Dr. Filiz YAYLACI
     
   

Oturum Aç
Kullanıcı Adı
Paralo
Veriniz Kaydedilti

Olaylar
<
Ağustos
2022
>
P S Ç P C C P
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 -- -- -- --

Bu hafta

Ziyaretçiler
Aktif Ziyaretçi : 59
Aktif Üye : 0

Üye listesini görebilmek için giriş yapmalısınız...
Üye Ol

Üyeler
 Üyeler: 2
En Son Hesap : filiz
Üye Listesi

Son - Web Siteleri

   
15 bin yeni öğretmen
25 Kasım 2014 at 13:52:00 tarihinde filiz tarafından gönderilmiştir. TR - Öğretmen
Kaynağın Tam Adres : Hurriyet


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Öğretmenler Günü nedeni ile 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Başbakanlık’ta konuşan Davutoğlu, meslektaşlarım diye hitap ettiği öğretmenlere atama müjdesi vererek "Birçok öğretmen adayımızı mutlu edecek haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önüne alarak 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz. 15 bin yeni öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız" dedi.

Öğretmenlere meslektaşlarım diye hitap eden Davutoğlu, 81 ilden gelen öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak "Meslektaşlarım dedim çünkü ben de sizi, bu kutlu mesleği icra eden değerli öğretmenlerimizi tek tek ve bir bütün olarak, meslektaşlarım olarak görüyorum. Bütün hayat planlamasını öğrencilerle beraber geçirme ve onların geleceğini planlamayı ve onlarla birlikte hayat planlamayı adamış birisi olarak şimdi dahi ne zaman öğrencilerimi görsem büyük bir heyecan, büyük bir şevk, büyük bir aşk duyarım" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ AHLAKİ FORMASYONUN TEMELİNİ OLUŞTURUR"
Konuşmasında öğretmen-öğrenci ilişkisinin önemine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "Hayatta hep kendim de tecrübe ettiğim 3 ilişkinin varoluşsal ilişki olduğunu müşahede etmişimdir. Bu üç ilişkinin yerini alabilecek bir başka ilişki biçimi de yoktur. Birisi ebeveyn-çocuk ilişkisi. Ayırt edemezsiniz anne baba ile çocuğu ve bu ilişki hiç bitmez. İkinci ilişki doktor-hasta ilişkisi. Bunu da eşimden müşahede etmişimdir. Hastalar psikolojik olarak sevdikleri doktorun yanına giderken iyileşmeye başlarlar. Üçüncüsü de öğretmen-öğrenci ilişkisi. Hoca-talebe ilişkisi. Bu da zihni ve ahlaki formasyonun temelini oluşturur. Bu şekilde bakılmayan hiçbir ilişkinin ben gerçek ve sahici ilişki olmadığı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE OĞLUM AHMET’İ ARAYIN"
Öğretmen-öğrenci ilişkisinin dönemsel bir ilişki olmadığını ve ilkokul öğretmenlerini hala hatırladığını söyleyen Davutoğlu, ilkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı ile ilgili bir anısını şu sözlerle anlattı: "Hiç ilişkimiz kesilmedi. Yurt dışından döndüğümde mahallelerde dolaşarak evini tekrar tespit ettim 90’lı yılların ortalarında. Tam bir cumhuriyet öğretmeni olarak büyük bir idealistti. Yalnız yaşardı. Evlenmemişti. Bütün hayatını öğrencilerine adamıştı. Son ziyaret ettiğimde dedi ki bundan 5-6 sene önce, bir not bıraktım yatağımın başucuna dedi. Sonra notu gördüm. Başıma bir şey gelirse oğlum Ahmet’i arayın, cep telefonum. 2-2,5 sene kadar odlu vefat ettiğinde onun yakını olanlar o notu gördüklerinde beni aradılar ve bizzat cenazesine katıldım. Arkasından Fatiha okudum ve hala Fatiha ile rahmet ile anıyorum. Bir sene bana öğretmenlik yaptı, ilkokul 5’inci sınıf"

"ŞAHSİ EVRAKLARIM ARASINDA DURUR"
Öğretmen ve öğrencinin ortak hafızanın birliğinde ilişki kurduğunu söyleyen Davutoğlu, kendisini çok etkilediğini belirttiği bir anısını anlatarak "Ortaokul birinci sınıftı zannediyorum. O zaman rehberlik dersleri konmuştu. Rehberlik dersinde rehberlik hocam İsmail Çağlayan, gelecekte ne olmak istiyorsunuz gibi bir kompozisyon yazmamızı istedi. Ben de bir kompozisyon yazdım. Daha sonra beni çağırdı. Bu çok beğendim, ben muhafaza edeceğim dedi. Ben unutmuştum onu. Sene 1971 veya 72. Seneler sonra 2002 yılında başbakan başdanışmanı olduğumda İsmail Bey, sağdır Allah uzun ömür versin, babam rahmetliye gelir ve bende sizin oğlunuzun bir emaneti var, der. Artık devlet görevi almaya başladı. Bu emaneti ben size tevdi etmek istedim, der. Sonunda hangi mesleği tercih edersem edeyim önemli olan bu ülkeye vatanıma ve milletime hakkıyla hizmet edebilme şerefidir, gibi biten bir kompozisyon. Babam rahmetli getirdi bana bunu gösterdi. Şimdi benim şahsi evraklarım arasında durur. Ben hala teşekkür ile anıyorum İsmail Çağlayan hocamı. Çünkü gerçek rehberlik bu işte. Öğretmen bir rehberdir" şeklinde konuştu.

"BİZ OYUNCAK DAĞITACAKSAK DAĞITIRIZ"
Öğrencilere dağıtılan tabletler ile ilgili açıklamada bulunan Davutoğlu, "Biz tabletleri öğrencilere mekanik bir araç diye vermedik. Teknoloji öyle bir şey ki iki ucu keskin kılıç gibi. Nereye doğru kullanırsanız sizi oraya yöneltir. Birçok yerden benim aldığım bilgi tabletlerin bir oyun aracı haline dönüşmeye başladığını gösteriyor. Biz oyuncak dağıtacaksak dağıtırız. Oyun yanlış bir şeydir diye söylemiyorum. Ama tabletleri bilgi çağında bilgiye erişim imkanını öğrencilere tanıtmak için veriyoruz. Bu kapsamda dağıtılan tabletlerin kullanımını lütfen takip edin ve öğrencilere dersleri hep tabletler üzerinden verin ki öğrenci onu bir eğitim aracı olarak kullansın" değerlendirmesinde bulundu.

"HAFTA SONLARINI BELKİ ÖĞRETMENLERİMİZDEN ALDIK AMA..."
Dersanelerin dönüşümünün ardından hafta sonları takviye kurslarında ders veren öğretmenlere teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, "Dersanelerin dönüşümü sonrasında ortaya çıkan ihtiyaç dolayısıyla takviye kurslarında öğretmenlerimizin gösterdiği fedakarlık dolayısıyla bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. Hafta sonlarını da belki öğretmenlerimizden aldık ama öğretmenliğin 24 saat 7 gün sürmesi gereken bir meslek olduğunu hepimiz idrak etmişizdir. Ben gerçek bir öğretmenin tatili olmasını gerektiğini düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.

"ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK TEVDİ ETME İSTİYORUM"
Ocak ayında yeni öğretmen ataması yapılacağının müjdesini veren Davutoğlu, "Birçok öğretmen adayımızı mutlu edecek haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önüne alarak 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz. 15 bin yeni öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre tekrar değerlendirme ek şeyler gelecek dönem için yapılacak ama bu aşamada 15 bin yeni atamayı da buradan ilan etmekten memnuniyet duyuyorum. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere tevdi etmek istiyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ardından 81 ilden gelen öğretmenler ile tek tek tokalaşıp onlara Öğretmenler Günü hediyesi takdim etti.

Oku : 19376 | Geri

 
 
Yazdırılabilir versiyon
© Pedagoji.Net - Site Tasarım HSY©